KRISTIANSAND: - Jeg mener det er trygt å delta på AUF-arrangementer, skriver Emma Martinovic i en epost til Fædrelandsvennen.

— At retningslinjene i Arbeiderpartiet kan bli bedre, mener ikke jeg er grunn til å advare mot å være aktiv som ungdomspolitiker. Det som er viktig er holdninger og kultur, skriver hun og legger til at hun opplever at det i Vest-Agder er et trygt og godt forhold til Arbeiderpartiet.- Som Søftestad selv sier kan man ha så flotte retningslinjer man vil, men så lenge de ikke følges opp av holdningsskapende arbeid og god orgnisasjonskultur, har det liten verdi, skriver hun.

Emma Martinovic tror partiets retningslinjer blir forbedret på landsmøtet til våren.

— Men jeg mener som sagt det viktige er god kultur og holdninger, og det opplever jeg at det er her i Vest-Agder AUF og Arbeiderparti, skriver hun.

Martinovic påpeker samtidig at AUF har en strengt alkoholforbud.

— Strengere enn i en del andre ungdomsorganisasjoner, legger hun til.

Unge Venstre

Hun gjør samtidig Fædrelandsvennen oppmerksom på at Venstre ikke har retningslinjer, men mener det holder med folkeskikk og gode interne holdninger.

Erik-Anant Stedjan Narayan

— Vi har ikke retningslinjer, men tar opp dette jevnlig og diskuterer det. Slik får vi et bevisst forhold til dette, og terskelen for å ta det opp og varsle blir lavere. Samtidig unngår vi at skriftlige retningslinjer kun blir en hvilepute, sier fylkesleder i Vest-Agder Unge Venstre, Erik-Anant Stedjan Narayan. Han åpner imidlertid for at organisasjonen også bør vurdere å få skriftlige retningslinjer.- Å kombinere skriftlige retningslinjer med gode interne holdninger må vi vurdere å ta initiativ til, sier han.