VENNESLA: Rådmannen går inn for en mellomløsning for utbedringer av Venneslahallen, ny svømmehall og utvidelse av Vennesla ungdomsskole. Hele prosjektet hadde i fjorårets budsjett en investeringsramme på 71 millioner. En ny rapport viste at kostnaden hadde steget til 95 millioner.

— Det er ikke lagt inn penger til en full utbygging, som først planlagt. Men det blir det en mellomløsning, med en noe mindre utbygging på skolen, sier Svein Skisland.

95 millioner ble for dyrt

På grunn av millionsprekken på 24 millioner, sa rådmannen for tre uker siden at politikerne måtte velge mellom ny svømmehall (40 mill.) eller en ny klasseromsfløy på ungdomsskolen til 19 millioner.

I saken til plan- og økonomiutvalget 6. november ba rådmannen politikerne vurdere et tredje alternativ. Forslaget omfattet utbygging av ungdomsskolen med to nye klasserom og et mindre kontor, ny svømmehall som inkluderer kantine/sosialt rom, samt universell atkomst til Venneslahallen og garderober tilpasset funksjonshemmede.

Bedre trivsel, økt aktivitet

Som et plaster på såret, har rådmannen funnet penger til oppgradering av uteområdet på ungdomsskolen. Området er lite og belagt med asfalt i sin helhet. Det er lagt inn to millioner til formålet i 2014 og 2015. — Ungdomsskolen har behov for bedre uteområde. Både med tanke på å øke trivselen og aktiviteten i friminuttene, sier Svein Skisland.

Hunsfoss og Skarpengland

I sitt budsjettforslag har han også lagt inn 15 millioner rehabilitering av Hunsfoss skole i 2014 og 2015. Skolen var i høst truet med nedleggelse, men ble reddet av politikerne. Skarpengland skole står også for tur. Det er satt av 18,6 millioner til fire nye klasserom og toaletter neste år. På den kombinerte barne- og ungdomsskolen vil det bli et byggetrinn to om noen år.

— Byggetrinn to vil være et behov for en utvidelse av skolen med økt elevtall. Dette er ikke tatt med i denne planen, men vil komme i perioden 2016–2020, antyder Vennesla-rådmannen.