GRIMSTAD: Det er retten som har oppnevnt lege Magne Thauler og psykolog Vegard Øksendal Håland som psykiatrisk sakkyndige. De to skal vurdere den strafferettslige tilregnelighet til den siktede kvinnen, og forsøke å finne ut mer om hva som kan ligge bak kvinnens handling overfor sine foreldre i deres bolig i Grimstad 3. oktober.

Drept med kniv

Den 35 år gamle kvinnen kjøpte en kniv på Jernia i Vågsbygd før hun dro videre til Grimstad og oppsøkte foreldrenes bolig på Østerhus. Her knivstakk hun og drepte sin far. Moren ble også skadet, men klarte å rømme til et nabohus for å varsle om det som hadde skjedd.

Det var ingen andre til stede i huset da drapet og drapsforsøket skjedde. Den siktedes sønn bodde på hybel hos besteforeldrene, men han var ikke hjemme da drapet og drapsforsøket fant sted.

– Det gjenstår fortsatt en del avhør i saken, og vi er nå inne i en fase av etterforskningen hvor det er lite å fortelle via mediene, sier etterforskningsleder Leif Wilhelm Løvik ved Grimstad politistasjon til Fædrelandsvennen.

Utskrevet fra sykehus

Den siktede kvinnen har erkjent straffskyld for drap og drapsforsøk. Den 75 år gamle moren ble i forrige uke utskrevet fra sykehuset.

Det er Løvik og hans kolleger som også har ansvaret for drapet på Fevik 5. september, da en 43 år gammel kvinne knivstakk og drepte sin stefar.

– Vi er kommet langt i etterforskningen av denne saken, men det gjenstår nok noen avhør som skal vurderes i forhold til en oppsummering av saken som snart skal foretas, sier etterforskningsleder Løvik.