KRISTIANSAND: To 15 år gamle gutter kjørte ut av den gamle Postveien ved Farvannet i Songdalen klokken 10.15 tirsdag formiddag. De to stakk fra en UP-patrulje på E39 etter at denne patruljen hadde konstatert at bilen de to brukte var påsatt kjennetegn som var stjålet.

Den ene av de to guttene, bursdagsbarnet, mistenkes for å ha stått bak en veskenapping på Valhalla i Kristiansand mandag kveld cirka klokka 22.25. En kvinne som var på vei fra Rundingen opp mot Shellstasjonen hørte at det kom noen bak. Plutselig ble hun frastjålet veska. Hun holdt på å falle, men klarte å løpe etter veskenapperen. Etter at politiet kom til stedet ble en overvåkingsvideo spilt av, og denne viser også en bil og registreringsnummeret. Det skal være det samme som på bilen som havnet utfor veien ved Farvannet i formiddag.

Ungdommen fra Arendal, som er 15 år i dag, har en sterkt belastet fortid. Han bor på en barnevernsinstitusjon. Før dagens straffbare forhold har politiet cirka 20 registrerte saker som gutten knyttes opp til. Han er fra og med i dag strafferettslig tilregnelig aldersmessig.

Gutten skal ha erkjent både biltyveri og veskenapping.