Kristiansand: Ifølge tiltalen ble 23 år gammel mann slått og sparket mens han lå nede på bakken av to andre menn som 28 og 26 år. Fredag møtte de to i Kristiansand tingrett og angret bittert på at de hadde slått og sparket den andre mannen slik at han fikk ribbeinsbrudd, bloduttredelser, hjernerystelse og muskelproblemer. Ifølge forklaringen til den fornærmede i retten har voldsepisoden ført til at han har fått søvnproblemer, problemer med å gjennomføre studier, hodepine og han er engstelig for å gå ut.

I retten erkjente begge de to tiltalte straffskyld. – Jeg angrer på det jeg har gjort. Det var helt på trynet, sa den i sin forklaring. – Jeg forstår ikke at jeg har gjort det, sa eldstemann.

Ifølge de tiltalte oppstod det klammeri på festen mellom fornærmede og en annen festdeltaker. Det hele endte altså med at de to tiltalte gjøv løs på 23-åringen mens han lå nede i fosterstilling og forsøkte å beskytte hodet.

Alle involverte i saken var beruset.

I retten la påtalemyndigheten ned påstand om at de to blir dømt til 30 dagers ubetinget fengsel. Bistandsadvokaten til fornærmede ba om at de tiltalte til å dømme oppreisningserstatning etter rettens skjønn. Forsvareren ba om at de tiltalte ble ansett på mildeste måte.

Dom faller senere.