KRISTIANSAND: — Fiskebrygga er målet. Vi skal spise pizza i våtdrakt, ropte Thor-Harald Evenstad (30) til fvn.no like før klokken 21 lørdag kveld. Da passerte den vesle armadaen av gummibåter boligområdet på Sødal.

Klokken 22.10 ankom de endestasjonen, men da var flåten betraktelig redusert siden de lå ut på Otra ved 16.30-tiden. Av de 20 som startet, kom bare åtte fram til Fiskebrygga. Men alle overlevde strabasene.

De andre brakk en åre, fikk en knekk i viljen, eller gadd regelrett ikke fullføre de 14 kilometerne fra Løa ved Vigeland til Fiskebrygga.

De kaller seg en vennegjeng, med tilhold i menighetene Filadelfia og Betania i Kristiansand. At de mistet Melodi Grand Prix-showet var det ingen som gråt over. Tvert imot var stemningen rent munter.

— Dette er egentlig en protestaksjon mot Grand Prix. Vi er så drit lei han Didrik Solli-typen, forteller Marius Wigardt (20).

ARMADA I ORANSJE: De hadde kjøpt gummibåt hos samme forhandler; fra venstre Thor Harald Evenstad (bak), Marius Wigardt, Thomas Natvig, Fredrik Evenstad, Thomas Aurebekk og Herman Abelsnes. FOTO: JON ANDERS SKAU