KRISTIANSAND: Det var natt til lørdag paret i 30-årene ble utsatt for grov vold i nærheten av Domkirken i Kristiansand sentrum. I løpet av lørdagen ble fire personer pågrepet i forbindelse med hendelsen. En av dem, en 21 år gammel mann, har i avhør tilstått å ha gått løs på paret.

— Han vi mente var hovedmannen har tilstått. Han har slått de to i hodet med en gjenstand han plukket med seg fra et bygningsområde ved Peppes, sier etterforskningsleder Oddbjørn Lunde i Agder politidistrikt.

Gjenstanden, som er én meter lang aluminiumsstang, ble beslaglagt av politiet.

— Det er jo et fryktelig våpen, sier Lunde.

Den 30 år gamle mannen og 31 år gamle kvinnen som ble slått ned ble alvorlig skadet og fløyet til Oslo universitetssykehus. Lørdag ettermiddag opplyste sykehuset at de to er utenfor livsfare.

Havnet i klammeri

21-åringen har i avhør gitt en begrunnelse for hvorfor han angrep de to.

— Det har vært en tildragelse i forkant. Han har oppgitt en vag begrunnelse, men det er ikke noe som rettferdiggjør handlingen, sier Lunde.

21-åringen skal nylig ha blitt sluppet ut fra fengsel etter å ha sonet en voldsdom. Mannen skal også ha vært involvert i en voldsepisode sist helg.

Politiet har lørdag avhørt flere personer som var vitne til hendelsen. Beskrivelsen bidro til at politiet raskt fikk en mistanke til hvem gjerningspersonene kunne være.

To løslatt

— Vi visste at det hadde vært fem personer sammen på stedet. Det ble skrevet pågripelsesordre på samtlige, og fire av dem har vært inne hos oss. Den femte har vi foreløpig ikke snakket med, sier Lunde.

I løpet av søndagen vil politiet ta endelig stilling til om 21-åringen skal fremstilles for varetektsfengsling.

— Han sitter fremdeles i arresten. To av de pågrepne er dimittert og én person sitter i avhør nå, sier politiadvokat Eirik Ramsland til Fædrelandsvennen klokka 18 lørdag kveld.