KISANGANI: – Vi har nå fått bekreftet fra de oppnevnte kongolesiske advokatene at det er berammet nytt rettsmøte 25. mai, sa Dietrichson til NTB mandag ettermiddag.

Dietrichson har reist fra Norge for å delta på rettsmøtet som var planlagt mandag. Men dommerne har ikke kommet som planlagt, og nå gjør han vendereis.

– Det har fra den kongolesiske justisministeren blitt gitt forsikringer og garantier til Norge og diplomatiet om at det skulle være sak i dag 10. mai. Når er det utsatt og gitt en ny dato. Og hva som skjer videre, vet vi ikke.

Han sier Moland og French tok nyheten om utsettelsen svært tungt.

– De sitter her på ubestemt tid under svært usikre forhold. De ser på dette som en bekreftelse på at de sitter fast i en hengemyr, sier den norske advokaten.

– De er preget av at ingen vet noe, og at alt er litt i det blå. De har behov for en snarlig avklaring og de tar det veldig tungt at saken ikke kommer i gang. Vi får se om det blir den 25. Vi håper det.

Ingen vet med sikkerhet hva som er årsaken til utsettelsen, men Dietrichson sier at det kan være snakk om penger.

– Det som er opplyst som årsak, er at de som skulle komme hit, ikke har penger til flybillett. Og det kan godt være at det er riktig.

– Mililtærtribunalet har ikke penger. De har derfor ikke gjort opp for seg for de forrige rundene for leien av et forsamlingshus. De får ikke lov til å leie der igjen, så nå er det uklart hvor man skal være når dommerne nå engang kommer. Men det som oppgis, er at de skal være her 25. mai, sier han.