KRISTIANSAND: Den domfelte kristiansanderen overtok stoffet i slutten av november i fjor, og skulle flytte dette til et midlertidig oppbevaringssted i skogen ved Grostøl. Ifølge Kristiansand tingrett hadde 50-åringen en underordnet rolle i saken, fordi han kun skulle flytte stoffet over en strekning på en kilomter, og gjemme dette. En kort periode var det bare den domfelte som visste hvor stoffet var, bortsett fra politiet. Narkospandere var i området, og en narkotikahund sporet opp amfetaminen. Den ble beslaglagt av politiet. Narkospanderne rakk aldri å legge ut "bøffestoffet" på gjemmestedet, før en kvinne som bor i området skulle hente narkotikapartiet. Hun fant det ikke, til tross for telefoninsk kontakt mens søket pågikk i skogen. Årsaken var kort og godt at narkoen var fjernet av politiet.

Kristiansanderen er også dømt for å ha kjøpt 51 gram amfetamin i Oslo i november i fjor. I tilegg er han dømt for å ha bidratt til å overlevere minst 21 gram amfetamin til et ektepar fra Kristiansand. Dette ekteparet byttet delvis lovlige legemidler mot narkotika. Da forholdene ble avslørt av politiet, mistet ekteparet også funksjonen som fosterforeldre.

Av fengselsstraffen på to år og to måneder er ni måneder gjort betinget. Årsaken til dette er at mannen er i en rehabiliteringssituasjon. Han er kommet i arbeid, og skal ifølge retten være rusfri.

Mannen ble narkomisbruker i en alder av 45 år, og er de to-tre siste årene straffedømt for andre narkoforhold.

Kristiansand tingrett har ved straffeutmålingen lagt vekt på at den tiltalte har erkjent forholdene, og at han har derfor fått strafferabatt fordi saken er avviklet som tilståelsesdom.