KRISTIANSAND: Mannen er i Kristiansand tingrett dømt til fengsel i ett år og fem måneder etter å ha blitt funnet skyldig i alt 36 lovbrudd i perioden april til november i fjor.

90 av disse dagene ble gjort betinget med en prøvetid på to år. I og med at han allerede har vært i varetekt i 151 dager, blir disse også trukket fra totalen.

Slo kvinnelig sosialarbeider

De groveste lovbruddene skal ha foregått mandag 12. april i fjor.

26-åringen oppsøkte da sosialkontorets lokaler i Kirkegaten 9 i Kristiansand. Han tok her kontakt med en kvinnelig saksbehandler og ønsket diverse ytelser. Da saksbehandleren ikke imøtekom dette umiddelbart, men i stedet trakk seg inn på sitt kontor, fulgte tiltalte etter og tok et hardt tak bakfra rundt halsen hennes og slo henne gjentatte ganger. Hun skal forgjeves ha forsøkt å verge seg, og sparket i denne forbindelse etter mannen uten å treffe. Kvinnen skal også ha fått ødelagt brillene sine under tumultene.

Grove trusler

Videre skal mannen ha fremstilt grove trusler mot henne.

— Hvis jeg ikke får penger eller busskort skal jeg drepe deg og flere andre på kontoret, skal han ha sagt.

Retten mener at disse truslene utvilsomt var egnet til å fremkalle alvorlig frykt.

Han skal også ha forulempet kvinnen på det groveste.

Sparket og slo

Etter å ha vært på sosialkontoret skal 26-åringen ha oppsøkt Ung-etats lokaler i samme gate. Han var oppbrakt på grunn av episoden på sosialkontoret, og var ifølge retten allerede sint da han kom inn dørene. 26-åringen skal ha sparket i en dør, og da en mannelig saksbehandler ropte at han skulle stoppe med det, forsøkte han å sparke og slå til saksbehandleren.

11.708 kroner i erstatning

Dette er ikke det eneste 26-åringen ble funnet skyldig i. Han ble også dømt for å ved fire tilfeller ha spyttet på en polititjenestemann, fire brudd på narkotikaloven og en rekke tyverier av diverse gjenstander. Et av disse tilfellene var et innstigningstyveri i en bolig hvor han stjal et smykkeskrin mens huseieren lå og sov.

I alt ble han dømt for 36 lovbrudd. I tillegg til fengselsstraff må han også betale totalt kroner 11.708 kroner i erstatning.