IVELAND: — Vi prøvde så godt vi kunne å holde kirken varm, men temperaturen bare sank, sier kirkeverge Adina Skaar til Fædrelandsvennen.

Til slutt endte det med at det kun var sju grader under bryllupet forrige helg, og bruden måtte ha på seg kåpe under vielsen. Bryllupet var enkelt med kun brudepar og forlovere til stede, men kirken tar ikke sjansen på at de skal komme opp i lignende situasjoner ved en ny kuldeperiode.

Ifølge Iveland kommune sine hjemmesider kan det derfor bli aktuelt å stenge kirken hvis det skulle komme en ny periode med temperaturer rundt -20 grader.

— Vi er så heldige å ha et helt nytt bedehus ved siden av kirken, så det er en mulighet å bruke det. Men det får det bli opp til menighetsrådet å avgjøre, sier Skaar.

Problemet med den iskalde kirken skal opp på møte i menighetsrådet førstkommende tirsdag. Der skal de også diskutere om vedfyring skal gjeninnføres som oppvarming i kirken.

— Vi må i så fall finne ut om det lar seg gjøre. Jeg kan ikke huske at de ovnene har vært i bruk siden jeg var jentunge, sier Skaar.

Foreløpig er det ikke noe som tyder på at det skal bli like kaldt igjen i Iveland. Det var 25 minusgrader utendørs under bryllupet forrige helg.