Etter et spennende valg, med tre kandidater som kjempet om førsteplassen, ble Glomsaker valgt med 47 av de 70 stemmene som ble levert.

Line Skøii Vennesland, som ble innstilt på førsteplass av nominasjonskomiteen, fikk 14 av stemmene. Christian Eikeland fra Søgne fikk 9 stemmer.

— Når jeg ser ut over dere her, ser jeg bare rådgivere med litt forskjellig kompetanse. Jeg kommer til å bruke dere, sa Glomsaker etter at han ble valgt.

Fædrelandsvennens politiske redaktør, Vidar Udjus, skriver i dagens utgave av Fædrelandsvennen at flere mener den som er best egnet til å lede Frp inn i et samarbeid med Høyre, er Kåre Glomsaker. Han har ord på seg for å være pragmatisk, rund i kantene og ikke opptatt av å ri politiske kjepphester.

— Jeg tror jeg er en spiselig kandidat når det gjelder å samarbeide. Vi kommer først og frems til å fri til Høyre når det gjelder å få innflytelse, sier Glomsaker.

Han sier et av de største problemene i fylkespolitikken nå er at de foskjellige partiene ikke evner å samarbeide godt nok.

— Jeg tror vi står ved en skillevei når det gjelder Frps mulighet til å få innflytelse i fylkespolitikken, sier Glomsaker.

Vest-Agder Frp har i det siste ligget på en oppslutning på rundt 20 prosent og har med det vært i nærheten av å være fylkets største parti.