IVELAND: Den 18 år gamle ivedølen som hadde invitert til bursdagsfest, blir i alle fall sittende i arresten på Kristiansand politistasjon til mandag morgen, siktet for vold mot politiet

Det var like over midnatt lørdag kveld at ordensmakten ble tilkalt til en bursdagsfest som hadde gått over styr. Ryktet om festen hadde spredd seg via Facebook, så i stedet for de tillatte 50 dukket det opp 150 ungdommer.

Politipatruljen fra Vennesla, en kvinne og en mann, skjønte raskt at de ble i undertall. De ble møtt med slag og spark, og måtte tilkalle forsterkninger.

– Politimannen fikk kutt i leppa og hevelser rundt øyet, altså en god gammeldags blåveis, opplyser operasjonsleder Bård Austad ved Agder politidistrikt.

Ytterligere tre patruljebiler ble dirigert nordover fra Kristiansand. I tillegg til bursdagsbarnet ble en 19-åring fra Kristiansand pågrepet for vold mot politiet, begge sitter i arrest over helgen.

– I utgangspunktet må de påregne ubetinget fengsel, opplyser lensmann John Tomas Homme i Vennesla og Iveland.

En 20-åring fra Iveland ble også pågrepet, og fikk 12.000 kroner i bot for å hindre politiets arbeid.

Ifølge folk som deltok på festen, var mange av deltakerne på festen, der alkoholen fløt, mindreårige. Det anser også politiet som sannsynlig.

– Både de ansvarlige for huset og foreldre bør følge med på slike fester, og hva de unge håpefulle driver på med. Her gikk det tydeligvis galt, konstaterer lensmann Homme.