KRISTIANSAND: – Vi føler oss privilegerte som har en eier som fortsetter å heie på oss når vi satser stort. På tross av krevende år i vår bransje, har vi kommet godt ut av det hele så langt, sier Per Arnstein Aamot, administrerende direktør i Dyreparken.

Dyreparken presenterte onsdag formiddag satsinger for totalt 60 millioner kroner for 2022.

Det skjedde på en pressekonferanse på Dyreparken Hotell.

Etablerer nye områder

  • Blant annet skal Dyreparken bygge et nytt område tilpasset større barn, Lagunen Beach Club, som blir en del av badelandet. Her skal de badende blant annet kunne benytte ei hinderløype på 15 ganger 45 meter. Hinderløypa etableres på vannet. Tilbudet åpner i juni 2022.

  • Det skal bygges 40 hytter, hver på åtte kvadratmeter, på påler i Juliusskogen. Hver av hyttene har plass til fem personer. Gjestene kommer seg til Dyreparken via ei egen bro. Tilbudet åpner 1. juni 2022.

  • I 2022 skal Savannen utvides, noe som skal gi dyrene dobbelt så stor plass å bevege seg på som i dag. 400 parkeringsplasser skal flyttes for å gjøre utvidelsen mulig.

Nye forestillinger

Terje Formoe presenterte nye Sabeltann-planer på Dyreparken Hotell onsdag. Foto: Jacob Buchard

Det blir satt opp ny Kaptein Sabeltann-forestilling i Kjuttaviga – «Kaptein Sabeltann og Havets Hemmelighet». Dette er en fortsettelse av «Kaptein Sabeltann og grusomme Gabriels skatt».

Terje Formo, skaperen av Kaptein Sabeltann, presenterte selv satsingen under pressekonferansen.

– Kaptein Sabeltann og Havets Hemmelighet har et helt nytt manus, en helt ny historie. Dette er det beste vi har laget. Dette er Sabeltanns Armageddon. Alle møtes, og det blir humor og spenning, sier Terje Formoe.

Forestillingen har premiere 7. juli 2022.

  • Det settes opp forestilling med «Elleville Sirkus Jesper». Det blir ny forestilling sommeren 2022.

  • En kombinasjon av digitale karakterer og skuespillere blir en del av en ny opplevelse i Kardemomme by filmstudio.

  • «Skumle dager» får en ny sesong i oktober 2022.