KRISTIANSAND: En 58 år gammel mann er i Kristiansand tingrett dømt til å betale en bot på 35.000 kroner, samt betinget fengselsstraff på 30 dager, etter to tilfeller av kjøring i rus.

I tillegg er mannen fratatt førerkortet i tre år.

– Var uoppmerksom

Under veiarbeidet på E 39 mellom Brennåsen og kommunegrensa mellom Songdalen og Søgne i mai i fjor, klarte mannen å få det ene hjulet opp på en betongfender slik at bilen hans veltet.

Bilen ble liggende på taket midt i veibanen.

– Jeg var uoppmerksom og smalt rett inn i en hindring som var satt opp fordi de holder på å jobbe på veien, sa bilføreren til Fædrelandsvennen like etter uhellet.

Ruset på hasj

Han kom uskadet fra hendelsen. Det gjorde også en hund han hadde med seg i bilen.

– Både jeg og bikkja hadde hver sin sikkerhetssele på, så det at vi gikk rundt var helt uproblematisk. Det er 50-sone på veien, og vi kjørte roligere enn det, sa mannen.

Politiet fattet imidlertid mistanke til at mannen var beruset, og han måtte avlegge utvidet blodprøve på legevakten. Den viste at han hadde brukt hasj.

I retten nektet 58-åringen straffskyld, og hevdet at han utilsiktet måtte ha «fått i seg hasj på en fest, eksempelvis i en kake».

Stoppet i kontroll

I oktober i fjor var mannen på ferde igjen. Da ble han stoppet i en kontroll på riksvei 9 på Strai i Kristiansand, etter å ha kjørt fra Hovden. Under kjøringen var han ruset på blant annet amfetamin og hasj, ifølge dommen.

Her ligger bilen på taket på E 39. Det var lang kø på E 39 vestover etter hendelsen. Foto: 03811-tipser

Han hadde heller ikke førerkort, siden det var beslaglagt av politiet etter bilvelten på E 39.

Nektet

Også denne gangen nektet han straffskyld. Nå var forklaringen at noen måtte ha tatt seg inn på hytta hans og byttet ut innholdet i hans reseptbelagte Ritalin-kapsler med amfetamin.

Tingretten trodde ikke på mannens unnskyldninger, og dømte han til straff tilsvarende aktors påstand.

Mannen må i tillegg betale 2000 kroner i saksomkostninger.