Det var natt til søndag at politiet ble beskutt under et oppdrag nord i Kristiansand. Senere i oppdraget avfyrte politiet selv skudd og skadet mistenkte.

Klokka 07.00 opplyser politiet i en pressemelding at mannen i 30-årene, som ble skutt av politiet, døde på sykehuset.

Til stede på pressekonferansen søndag formiddag er stabssjef og leder for felles operativ enhet Bård Austad og politistasjonssjef Ole Hortemo.

– En nødvergesituasjon

– Politiet har kommet i en situasjon der de ser seg nødt til å bruke skytevåpen. Det har vært en nødvergesituasjon, sier Austad.

Austad opplyser videre at de får melding om en person med skytevåpen, og patruljene blir sendt ut for å lokalisere mannen.

Det skal ha vært kontakt mellom politipatruljene og bilen flere ganger.

- Vet et kontaktpunkt skyter personen mot politiet. Det betyr at bevæpningsoppdraget som kom inn 04.43, skarpner seg til, sier han og fortsetter:

– Det hele ender opp ved Gartnerløkka klokka fem, da politiet oppfatter dette som en nødvergesituasjon og skyter, sier Austad.

Vedkommende blir skadet, og dør senere på sykehuset.

Den døde er en 35 år gammel mann, bosatt i området. Han skal være kjent for politiet fra tidligere hendelser.

– Ble avfyrt flere skudd fra politiets side

Hortemo opplyser at det er opprettet etterforskning fra lokalt politi som går på drapsforsøk mot politiet. Spesialenheten for politisaker etterforsker saken mot politiet i Kristiansand.

– Der på vei, og vil avhøre våre kolleger som har vært involvert i situasjonen. Vi kan ikke si noe mer om Spesialenhetens virksomhet, sier Ole Hortemo.

– For vår del handler det om å innhente opplysninger i forhold til det vi betrakter som et drapsforsøk mot politiet, sier Hortemo.

Hortemo opplyser at det ble løsnet skudd fra politiets ved Gartnerløkka i Kristiansand. Det skal ha blitt avfyrt flere skudd.

Foreløpig ønsker ikke politiet å si om de skjøt mot bilen i fart.

– Svært alvorlig

Politiet ønsker heller ikke å si noe om det befant seg mer enn en person i bilen.

– Vi kan ikke si noe om det, mest fordi vi bare har kunnskap om denne ene personen, sier Bård Austad til Fædrelandsvennen.

– Hvordan preger denne hendelsen politiet?

– Dette er veldig alvorlig. Å bruke makt for å ta andre menneskers liv, er det vi aller minst vil gjøre, sier Austad.

Austad sier at de har oppfattet situasjonen slik at det ble løsnet skudd, fordi politiet følte seg truet.

Les mer om hendelsen her:

Politiet ble beskutt på et oppdrag i Kristiansand, natt til søndag. Patruljene skjøt tilbake på mannen, som senere døde av skadene. Foto: Bjelland, Kjartan