— Jeg er skuffet, spesielt når Birkenes akkurat har sagt ja til å snakke med oss, sier ordfører Arne Thomassen i Lillesand. Han er overrasket over at et av medlemmene i hans egen Høyre-gruppe, vararepresentant Hege Marie Holthe gikk over til nei-siden.

holthe_hege.jpg Foto: Erlend Olsbu

Holthe var varaordfører i forrige periode.

Skuffet ordfører

Dermed ble det 14 — 13 i favør av å stå alene. Ni fra Høyres gruppe stemte for sammenslåingsforhandlinger, en i Frp, to i Venstre og en i SV ville samme vei. Arbeiderpartiet, Senterpartiet, Kristelig Folkepartiet og Pensjonistpartiet ville fortsette som nå.

— Det er overraskende, men jeg vet ikke hva den faste representanten ville stemt, sier Thomassen.

Underveis fikk han melding om at Birkenes hadde stemt ja til videre samtaler med dem.

— Hva nå?

— Ja, nå blir det en rolig sommer for min del, så får vi konsentrere oss om andre saker frem til Stortinget sier hva de vil.

— Skuffet?

— Ja, for vi har mye til felles med Birkenes, men sånn er det, sier Thomassen.

For små

Hege Marie Holthe forklarer årsaken til hennes nei til Birkenes med at de to kommunene blir for små.

— Jeg ønsket å gå videre med Kristiansand, og stemte for rådmannens forslag. Der var det foreslått å gå videre med Kristiansand og eventuelt andre kommuner. Jeg tror ikke Lillesand og Birkenes har fremtid som egen kommune, sier Holthe.

Hun legger ikke skjul på at det var litt tøft å gå imot egen gruppe, men står for valget.

— Jeg har hele tiden sagt hvor jeg står, sier hun. Holthe sier at større kommuner uansett vil tvinge seg frem, og håper da at Lillesand trekkes mot vest. Hun opplyser at Høyre hadde fristilt bystyregruppa si, men at hun likevel kjente på et press fra kollegaene.