26-åringen fra Redalen tok godt vare på gjestenes første sjanse tidlig i annen omgang. Etter et langt frispark falt ballen til slutt foran føttene til Sveen, som bestemt hamret den i nettet bak Per Kristian Bråtveit.

Sogndal-spissen har dermed scoret i fire seriekamper på rad. Han noterte seg også i målprotokollen mot Bodø/Glimt (2-2), Vålerenga (1-1) og Molde (4-3).

Haugesund slet tungt etter kalddusjen. Der vertene hadde mest trykk i spillet før pause, var det lite som fungerte i jakten på et utligningsmål. Innbytter Liban Abdi var nærmest med en heading i siste ordinære minutt, men dessverre for FKH fikk Sogndal-keeper Mathias Dyngeland en hånd på ballen og slo ut til corner.

Dermed opplevde FKH-fansen et hjemmetap for første gang i år. Rogalendingene hadde fem seirer og tre uavgjort på eget gress, men i den niende kampen måtte de tusle av banen uten poeng.

Det var også første gang i år at Haugesund ikke scoret på hjemmebane. Forrige helg gikk klubben på et sviende 0-6-tap borte mot serieleder Rosenborg. FKHs fasit etter Mark Dempseys overraskende treneravgang er én seier og to tap. (©NTB)