I beste fall kan det bli felt 167 elg i Vennesla, men til nå har det i følge formann i viltutvalget, Arne Magne Robstad, vært svært variabelt for jaktlagene i Vennesla. — Observasjoner viser helt klart at det er mindre elg i år enn i fjor.

Derfor er også er det også blitt gitt fellingstillatelse på langt færre dyr enn i fjor, opplyser Robstad. I 1999 ble viltlagene tildelt 268 dyr, altså 101 dyr færre enn i år.

Robstad mener det er et riktig valg man har gjort. - Det ville ikke ha vært forsvarlig å skyte for hardt på en bestand som er i nedgang, understreker Robstad, og konstaterer videre at Vennesla kommune ikke innehar verdens tetteste elgbestand lenger. Den absolutte gulladeren for elgjegerne, var på midten av 90-tallet der det ble gitt fellingstillatelse til over dobbelt så mange dyr som i dag.Fint vær

Også for Arne Magne Robstad har det vært et magert utbytte til nå.

— Jeg har sett en del dyr, men de har ikke vært aktuelle å skyte på. Men jeg har kunnet glede meg over mye godt vær, noe som var heldigvis har vært stikk i strid med værmeldinga, sier formannen i viltutvalget til Vennesla Tidende. Han håper imidlertid å kunne sikre seg elgsteika før jaktslutt.