– De har tatt seg inn gjennom altandøren. Heldigvis ble ingenting stjålet, sier Torsvik. Foto: Reidar Kollstad
Johannes Torsvik (14) og kameraten Lukas Hegland (14) liker ikke at folk snoker rundt i nabolaget. – Vi har fulgt med på nabolaget fra vinduet, sier de. Foto: Reidar Kollstad

Det var natt til søndag at noen tok seg inn i Torsviks bolig på Smååsane i Vennesla. Han var våken da han hørte fottrinn i husets første etasje.

— Da jeg hørte lydene, gikk jeg for å se til guttene. Så hørte jeg en dør som ble lukket nede, men der var det ingen og kona lå og sov. Da oppdaget jeg at altandøren var åpen, sier han til Fædrelandsvennen.

Personene hadde forlatt huset da Torsvik gikk ned i første etasje.

— De rakk ikke å være lenge inne i huset. Det var en svært ubehagelig opplevelse, og jeg sov fryktelig dårlig resten av natten, forteller soknepresten og tilføyer:

Ingenting ble stjålet

— Ingenting er stjålet, men de har gått gjennom lommene på jakkene som hang i gangen.

– De har tatt seg inn gjennom altandøren. Heldigvis ble ingenting stjålet, sier Torsvik. Foto: Reidar Kollstad

Han forteller at dette er andre natten på rad at noen har snoket rundt huset. Lørdag oppdaget han at startknappen på motorsykkelen, som står utenfor huset, var ødelagt.— Kanskje har de forsøkt å finne nøkkelen til sykkelen da de gikk inn natt til søndag, sier Torsvik.

Sønnen Johannes Torsvik (14) synes det er skummelt å tenke på at noen har tatt seg inn i huset. Sammen med kameraten Lukas Hegland (14) holdt han vakt over nabolaget søndag kveld.

— Vi satt på rommet og tittet ut gjennom vinduet. Det er ikke gøy å tenke på at noe sånt har skjedd i nabolaget, sier 14-åringene.

- Et stille område

Smååsane er ifølge Torsvik et stille område, men i helga skal flere av naboene ha observert personer utenfor husene sine.

Johannes Torsvik (14) og kameraten Lukas Hegland (14) liker ikke at folk snoker rundt i nabolaget. – Vi har fulgt med på nabolaget fra vinduet, sier de. Foto: Reidar Kollstad

— Noen av naboene har sett personer som har lyst inn gjennom vinduene med lommelykt. Husene ligger ganske tett her, og nå passer vi litt ekstra på for hverandre. Det er jo påskeferie.John Tomas Homme, lensmann i Vennesla, sier de ikke har mottatt noen meldinger om grove tyverier.

— Etter de meldingene vi fikk inn i helga, er det ingenting som tyder på at dette dreier seg om et raid. Om dette er et enkelttilfelle er for tidlig å si, sier Homme.

Han oppfordrer allikevel folk til å være på vakt i påsken.

- Ta forholdsregler

— Snakk sammen i nabolaget og pass litt på hverandre. Ta inn posten og ha gjerne litt belysning på i huset, sier lensmannen.

Tidligere i vinter ble Sørlandet rammet av en innbruddsbølge. Emma Elisabeth Vennesland, assisterende informasjonsdirektør i If skadeforsikring, tror folk er mer på vakt etter det som har skjedd.

— Vår erfaring generelt er at folk har blitt flinkere til å ta forholdsregler. I vinter hadde vi et raid på Sørlandet, og det har nok gjort at vi er mer oppmerksomme, sier hun og tilføyer:

— Tendensen er at det ikke er noen økning i antall innbrudd rundt påske, men de som blir meldt inn er ofte omfattende. Skal du bort i påsken, bør du alliere deg med naboer som er hjemme.