Da nattoget fra Oslo til Stavanger stoppet i Kristiansand natt til 6. september i fjor, ble en 18 år gammel marokkaner som gikk ut av toget for å ta seg en røyk, anholdt av en politipatrulje fordi han fremsto som ruset. I togkupeen ble også en 22-årig algerier pågrepet. På bagasjehylla over de to asylsøkerne med bosted i Rogaland, fant politiet en sekk med 5000 tabletter Rivotril. Dette er et sterkt avhengighetsdannende medikament som ofte brukes av tunge narkomane. Beslaget tilsvarer 6600 brukerdoser.

Retten fant det bevist at de dagen før hadde tatt toget til Drammen og Oslo for å kjøpe narkotika. 22-åringen var også i besittelse av 114 gram hasj, mens 18-åringen i retten måtte svare for at han to ganger tidligere hadde vært i besittelse av til sammen 500 Rivotril-tabletter og mindre mengder hasj.

18-åringen ble dømt til 14 måneders ubetinget fengsel, mens 22-åringen fikk 11 måneder innenfor murene. Begge har sittet varetektsfengslet siden pågripelsen 5. september. Ingen av dem er straffedømt i Norge tidligere, men 22-åringen er bøtelagt for befatning med narkotika og nasking.

22-åringen fikk i desember 2011 avslag på sin asylsøknad, og ble sommeren 2012 utvist fra Norge og ilagt innreiseforbud på fem år.