— Jeg hadde mandag møte med fengselsdirektøren om hvilke medisiner de egentlig har for henne. Mitt inntrykk var at de ikke hadde mye og uansett ikke hadde tenkt å anstrenge seg veldig for å skaffe det til veie, sier han på telefon fra Quito.

Han vil derfor bruke onsdagen (lokal tid) på å skaffe resten av medisinene kvinnen trenger, blant annet for en hjertelidelse.

Grønås forteller videre at han nå har oppnådd kontakt med kvinnens nye advokat. Det har i flere dager vært uklart hvem denne personen egentlig er, og om han har tatt seg til rette uten kvinnens samtykke.

Skrev under

— Nå viser det seg at hun har skrevet under på dokument slik at han er engasjert. Han sier videre at han er kontaktet av noen i Norge om å representere henne. Akkurat det må jeg sjekke videre, sier Grønås.

Men han sier han er innstilt på at denne advokaten kan fortsette jobben, både fordi han later til å kjenne saken og at sørlandskvinnen ikke kan bytte advokat for ofte. Quito-advokaten skal dessuten ikke ha betalt av kvinnen for jobben.

For en dommer

Grønås møtte også den norske konsulen.— Jeg fikk lagt fram bevisene fra min side slik jeg mener saken er for ham og advokaten. Det var svært viktig, fordi mandag ettermiddag klokka 17 gikk fristen ut for å få disse levert fra seg til en dommer, sier Grønås.

Han gjorde også et forsøk på å besøke sin klient. - Men da ble det sagt at hun var til helsekontroll, uten at noen kunne si hva det betydde. Så ting er litt utenfor løypa her borte, sier Grønås.

Korrupsjon

Han sier også at korrupsjon er helt vanlig for å få ting gjort, men at han så langt ikke har vært avkrevd penger for tjenester.Grønås har fortsatt ikke fått rede på datoen for rettsmøtet, bortsett fra det blir i april.

Onsdag reiser han tilbake til Norge.