Falck er på stedet med to kranbiler for å få brannbilen på veien igjen. Kranbilen nærmest har forøvrig tilnavnet "Dyret". Foto: Magnus Skogedal
Her landet brannbilen på øvelseskjøring. Foto: Magnus Skogedal

— Det var bare uflaks. Sjåføren fikk det ene forhjulet utenfor asfaltkanten, så veltet den, forteller utrykningsleder Øyvind Erland i Kristiansandsregionen brann- og redning.

Brannbilen var på øvelseskjøring da den veltet. Foto: Magnus Skogedal

Han forteller at sjåføren var alene i bilen da det skjedde.— Han var ute på rutinemessig øvelseskjøring, sier utrykningslederen, som forteller at det går bra med sjåføren.

Veien ble stengt for bilberging i 17-tiden.

Bilberging

— Vi holder på med bergingstjenesten som bistår oss med å få den opp av grøfta. Så skal bilen hjem, slik at vi får plukket av den utstyret før den skal på verksted, forteller overbefalsvakt Johnny Flæte i Kristiansandsregionen brann- og redning.

Bilen som landet i hagen på Tømmerstø er en av brannvesenets mannskapsbiler, en såkalt andre-bil, som brukes når det er to utrykninger samtidig.

Brannvesenet vurderte å tømme bilen for vann.

— Bilen er ganske tung. Den inneholder tre tonn vann. Dette vurderer vi nå å tømme ut før bergingen begynner, forteller Øyvind Erland på stedet.

Først til stedet

Oddbjørn Øye var første vitne til stedet.

— Jeg trodde noen kanskje var skadet. Men sjåføren gikk ved siden av bilen, like hel, forteller Øye.

— Han var mer flau enn skadet, for å si det slik, humrer Øye, som forteller at det har havnet biler i grøfta her før.

— Vi som bor her er bekymret for denne strekningen, sier han.