— På hjemmesidene til Åseral kommune står det så kjekt «Friluftslivets år 2015 - no er det din tur!». Men kanskje de skulle tatt seg en tur på heiene rundt Bortelid, sett og ikke minst hørt på all snøscooterkjøringen, sier hytteeier Einar Aspøy.

En annen hytteeier, Ketil Smith, skriver i en e-post til kommunen om det han mener er ulovlig snøscooterkjøring mellom Bortelid (Geitheia) og Ljosland, samt sør-øst mot Austegard og Espelid.

— Scooterkjøring på Bortelid generelt har tatt seg kraftig opp de siste sesongene, og til stadig økende sjenanse for publikum, skriver han.

Røde kors

Han mener også at Røde Kors går ut over sine løyver for snøscooterkjøring og at mye av kjøringen ikke har et reelt behov.

Han skriver også at en tilbakemelding han har fått er at de på grunn av mannskapsmangel må lokke med anledning til å kjøre scooter for å få bemannet helgevaktene.

Stemmer ikke

Til denne påstanden sier leder av Søgne Røde Kors som driver på Bortelid, Thomas Dønnestad, at det ikke stemmer.

— Men det er viktig å skjønne at vi har behov for noe kjøring som ikke alltid er relatert til pasientkjøring og liknende. Vi har behov for å øvekjøre, sier han.

Det har vært tilfeller i Norge der skiløpere har slått etter Røde Kors-folk som har kjørt med snøscooter. - Det har ikke vi opplevd som jeg vet om, sier han.

Les også:

Lensmannen bekrefter

Lensmann i Åseral, Tor Kasin, bekrefter at det er mye ulovlig snøscooterkjøring på Bortelid.

— Men det er ikke bare der, du kan føye til resten av Åseral og Setesdal, sier han.

Han sier at politiet har kontrollvirksomhet så mye de kan.

— Men dette må settes opp mot alt det andre vi også må gjøre, sier han.