Fredag 28. august i fjor ble en 43 år gammel nibarnsmor funnet drept i en bolig i Songdalen. Nå er kvinnens ektemann tiltalt for forsettlig drap, skriver Nettavisen.

Ifølge tiltalen la 49-åringen en skolisse eller et tynt tau rundt halsen på kona og strammet til slik at hun døde. Mannen har erkjent at han kvalte kona, men hevder at han ikke mente å ta livet av henne.

Tok bussen til byen

49-åringens forsvarer, Abdelilah Saeme, opplyser at han ikke har gått gjennom tiltalen med sin klient og derfor ikke kan svare på hvordan han stiller seg til den.

— Han erkjenner de faktiske forhold, men husker ikke så mye av det som skjedde, sier Saeme til Fædrelandsvennen.

Fædrelandsvennen får opplyst at 49-åringen tok bussen til Kristiansand etter drapet. Ved rutebilstasjonen spurte han en drosjesjåfør om veien til politistasjonen. Klokka 21.50 meldte 49-åringen seg hos politiet i Kristiansand.

Ifølge tiltalen skjedde drapet mellom klokka 19 og 20. Klokka 20.50 ble politiet varslet om hendelsen.

- Finnes ikke noe motiv

49-åringens forsvarer forteller at han vil be om at det foretas en judisiell observasjon av klienten. Formålet med en slik undersøkelse er å avklare en persons psykiske tilstand i gjerningsøyeblikket og om vedkommende kan ha vært utilregnelig.

— Jeg vil ikke gå inn på bakgrunnen til at jeg ber om dette, men det er ikke uvanlig i en så alvorlig sak, sier Saeme, som overtok som forsvarer etter Knut Henning Larsen 4. april.

Ifølge Saeme finnes det ikke noe klart motiv bak drapshandlingen.

Barna vitne til drapet

Den tiltalte syreren kom til Norge i 2013, mens kona kom til landet året etter.

Ekteparet hadde ni barn sammen og ifølge politiet bodde seks av barna sammen med foreldrene i boligen i Songdalen. Flere av barna var hjemme da kvinnen ble drept av ektemannen.

Det er satt av tre dager til rettssaken i Kristiansand i midten av juni.