Det er kommunene Kristiansand, Lillesand, Birkenes, Søgne og Songdalen som inngår i samarbeidet. Kristiansand vil bli vertskommunen. Det skriver Kristiansand kommune på sine hjemmesider.

Målet med det nye barnevernet er å gi innbyggerne flere lokale tjenester og bedre tiltak.

— Nå som vi har blitt en så stor barnevernstjeneste er det viktig at vi har lokalt barnevern ute i kommunene. Det er for å være mer tilgjengelig i områdene barn, unge og foreldre bor, sier barnevernleder Monika Brunner på Kristiansand kommunes hjemmesider.

Hun forteller videre at de kommer til å fokusere på forebyggende arbeid i tett samarbeid med Familiens hus.

Flere lokale tjenester

«I alle kommunene vil samarbeidet med helsestasjonene, familiesentrene, barnehagen, skolene, NAV og PPT være helt sentralt for Barnevernstjenesten», skriver kommunen.

Når det gjelder barnevernskontorene for Lillesand/Birkenes og Søgne/Sogndalen blir disse beholdt slik som i dag. I Kristiansand vil tjenesten lokaliseres sammen med helestasjonene og familiesentrene i tre Familiens hus.

— I stedet for at avdelingene er samlet på et hovedkontor er de nå lokalisert i Vågsbygd, Strømme og Sentrum, sier avdelingsdirektør Sentrum Siri Merete R. Johannesen på kommunes hjemmesider.

Bedre samhandling

Kommunen skriver videre at hensikten med samlokaliseringen er å ha bedre samhandling med de ulike hjelpetjenestene. Dette for at familier skal få best mulig hjelp på lavest mulig nivå.

Barnevernstjenesten vil også ha sentraliserte avdelinger, for blant annet fosterhjemsarbeid, akutt barnevern og endringsarbeid i hjemmene. Disse tjenestene vil dekke hele barnevernstjenesten.

— Ved å ha sentraliserte avdelinger er målet å ha en felles terskel for når barnevernet skal benyttes, og når samarbeidspartnere skal benyttes, sier barnevernsleder Monica Brunner.