KRISTIANSAND: Fire personer, alle av vietnamesisk opprinnelse, er tiltalt for produksjon og salg av marihuana. Huseieren er blant de fire tiltalte. Det samme er en person, som av politiet er omtalt som "gartneren".

De to andre er tiltalt for omsetning av narkotikapartiet. En av de tiltalte har sittet i varetekt siden november 2011 fordi han ikke har lovlig opphold i landet. Den yngste tiltalte er 33 år, den eldste 53. ## Stjal strøm

PRODUKSJON: Store deler av huset på Mosby var tatt i bruk til produksjon av marihuanaplantene. Foto: Politiet

Huset på Mosby var totalt rigget for produksjon av marihuana. I kjeller og på loft var det planter med kunstig lys. Strømmen til hele gartneriet ble tyvkoblet fra Agder Energi, ifølge tiltalen. Den sier også at det ble stjålet strøm for over en halv million kroner.Politiet trengte bare å kikke inn gjennom vinduene i huset for å se at det ble produsert narkotika der. Det var i november 2011. Tiltalen innebærer at de fire skal ha produsert minimum 48 kilo marihuana, som igjen er solgt. Den samlede omsetningsverdien er beregnet til minst 2,5 millioner kroner. Påtalemyndigheten kommer til å be retten om at en halv million kroner skal inndras fra huseieren.

Åtte dager

Kristiansand tingrett har avsatt åtte dager til behandlingen av straffesaken mot de fire vietnameserne. Opprinnelig var også kjæresten til huseieren siktet, men saken mot henne er henlagt etter bevisets stilling.

Det møter 18 vitner i rettssaken. Under selve saken skal også en etterforsker fra Kripos orientere retten om den omfattende virksomheten som har foregått i det vietnamesiske miljøet i Norge knyttet til produksjon av marihuana.