Daniel Bakken sier at han bare rister på hodet over Høyre, og at han aldri har opplved lignende. Foto: Tore Andre Baardsen

Gruppeleder i KrF, Daniel Bakken, sier at han aldri har opplevd lignende i et kommunalt møte. Han sier de andre deltakerne reagerte med sjokk og hoderisting.

Daniel Bakken sier at han bare rister på hodet over Høyre, og at han aldri har opplved lignende. Foto: Tore Andre Baardsen

— At et stort parti som Høyre ikke har alternativt budsjett er ikke til å forstå. Jeg mener partiet skylder velgerne sine å vise sine prioriteringer, spesielt siden vi skal inn i en valgkamp. Vi har lagt våre føringer, men vi aner ikke hva Høyre vil, sier han. - Og det endte jo med det merkverdige at Høyre måtte stemme for vårt budsjett, og er derfor for både svømmehallen og eiendomsskatt.

Protest

Bernt Slettedal svarer slik:

— De siste årene har det vært planlagt investert i relativt kostbare bygg, dette har medført at deler av kostnadene er finansiert med innkreving av eiendomsskatt.Vi har tidligere år gjennom egne budsjett pekt på at vi ikke deler flertallets innstilling på dette området, skriver Bernt Slettedal i en e-post til Fædrelandsvennen. - Dette var vår måte og si fra på ved årets budsjett. Det handler ikke om at vi fraskriver oss ansvar, og det tror vi velgerne er klar over.

Hovedgrep

Viktigst fra flertallsbudsjettet er at partiene der fjerner skolekuttene på 6,8 millioner kroner de neste fire årene, og at det ikke blir økning i eiendomsskatten for bolig.

— Vi hever taksten slik rådmannen ønsker, men hever samtidig bunnfradraget, slik at det ikke utgjør noen forskjell. Vi øker samtidig taksten på verk og bruk, sier Bakken.