Mannen kom med politiet etter å ha vært i slåsskamp. Etterpå klaget han på det han mente var dårlig behandling fra legen og at et kraniebrudd ikke ble oppdaget.

Legen har senere sagt at det er «meget beklagelig» å ha blitt oppfattet som å ha vist manglende vilje til å foreta andre undersøkelser. Samt å skulle ha oppført seg uakseptabelt.

Fylkeslegen mener den medisinske behandlingen var «avvik fra god faglig praksis».

— Et visst avvik kan foreligge uten at det er faglig uforsvarlig. I denne saken har ikke behandlingen vært optimal, men avviket har ikke vært så stort at det er faglig uforsvarlig, sier fylkeslege Kristian Hagestad.

Mannen fikk behandling for et sår. Da han klaget på hodeskade, gjorde legen undersøkelser, men sendte ham ikke til observasjon.

— Ut fra situasjonen slik den var, mener vi det var forsvarlig at det ikke ble gjort.

Men legen ba ikke pasienten om å ta ny kontakt hvis han ble verre. Han gjorde heller ikke «orienterende nevrologisk undersøkelse».

— Vi sier ikke at dette er et pliktbrudd, men påpeker at dette ikke er optimal praksis. Dette er mer en pedagogisk påpekning enn en reaksjon.

Daglig leder Rolf Jarnes vil ikke kommentere saken nærmere, siden det er den enkelte legen som har vært innklaget og ikke legevakta.