KRISTIANSAND: Siden 2008 har arrangementet på Nedre Torv skapt feststemning i Kvadraturen på torsdagene om sommeren. Det er et samarbeid mellom restaurantene Jonas B. Gundersen, Glipp, Slakter Sørensen og Herlig Land.

Henning Ross Vestavik er prosjektleder fra Jonas B. Gundersen, og melder at det nå ikke lenger er noe håp for arrangementet til sommeren i år.

Endelig beskjed

— Omfattende løsningsdiskusjoner og lobbyvirksomhethar dessverre ikke ført frem, og vi har nå fått den endelige beskjeden at det ikke vil gå an å arrangere «Sommer På Torvet» i 2016, opplyser han overfor Fædrelandsvennen.

Det er gravearbeidet i forbindelse med det svært omstridte Torvet parkeringsanlegg som gjør at sommerplanene må legges døde. Gravearbeidet startet flere måneder forsinket på grunn av stor politisk strid. De drøyt 400 parkeringsplassene i to etasjer under byens festplass ferdigstilles i første halvår 2017. ## 30.000

I fjor var det over 30.000 mennesker som var på Sommer på Torvet. I år blir det ingen.

— Vi har forsøkt å få til et opplegg i Tresse, men det går ikke, sier Vestavik.

Naboene i Tresse har protestert kraftig fordi de frykter støy og uro både i forbindelse med selve arrangementet og rigging og nedrigging av scene og utstyr. I tillegg mener Vestavik og de andre som står bak sommerfesten at det er «konseptuelle» problemer.

Byens hjerte

— Dette er jo et arrangement midt i byens hjerte som både trekker til seg tilfeldige forbipasserende og folk som har dette som mål, sier Vestavik.

Han synes det er synd for hele byen at arrangementet legges på is et år, men håper til gjengjeld at comebacket neste år vil bli stort.

Ikke i Tresse

Musiker Stein Roger Sordal er glad det ikke ble noe av planene om Sommer på Torvet i Tresse. Foto: Kristian Hole

Stein Roger Sordal har spilt de fleste av årene på Torvet med bandet Radiojam, og han er glad det ikke blir forsøkt arrangert Sommer på Torvet i Tresse.— Nei, det skal være på Torvet, det kan ikke være andre steder, sier Sordal.

Ettersom torsdagene har vært båndlagt om sommeren i flere år, er ikke minst familien veldig glad for at han får fri i år.

— Men jeg vet at mange blir skuffet over at det ikke blir noen Sommer på Torvet, sier Sordal.

Ordfører Harald Furre synes det er synd det ikke blir noe av arrangmenetet i sommer. Foto: Kjartan Bjelland

Ordfører Harald Furre sier det er synd at det ikke blir noe i år på grunn av byggevirksomheten i forbindelse med parkeringsanlegget.— Sommer på Torvet har vært et veldig fint tilbud for byen vår om sommeren, men det skjer jo heldigvis andre ting også, sier Furre.

Han peker blant annet på tirsdagskonsertene på Fiskebrygga, og en rekke andre arrangementer.