Svein Scheie ble vitne til at flere bilister snudde og kjørte mot kjøreretningen etter dødsulykken på Varoddbrua torsdag.

— Jeg sto i køen bak ulykken, da jeg så at flere begynte å snu, og kjøre mot kjøreretningen. Av det jeg så var det mellom seks til ti bilister som gjorde dette, sier Svein Scheie.

Ble lei og snudde

Scheie forteller at de fleste kjørte til siden, og stoppet for å gjøre plass til nødetatene, men at det virket som om enkelte ble lei og heller snudde.— Det er veldig farlig, man kan møte trafikk imot. Hvis flere nødetater skulle frem, ville de hindret de i dette.

Ekstremt farlig

Politiets operasjonsleder Sveinung Alsaker forteller at politiet ikke kjenner til dette spesifikke tilfelle, da nødetatene var opptatt med livreddende arbeid etter ulykken. Men forteller at politiet opplever ofte at folk blir utålmodige av å stå i kø etter en trafikkulykke.

— Det er ekstremt farlig, spesielt på en høyfartsvei som E 18. Dette kan få katastrofale følger, spesielt hvis man møter et utrykningskjøretøy som skal til ulykkesstedet. Der er det ofte snakk om høy fart, sier Alsaker.