— Dette var en skikkelig case av «Murphys lov», sier teknisk sjef Arne Vatne til Fædrelandsvennen.

Feilen som var årsak til E. coli i drikkevannet til rundt 2300 venndøler øst for Otra er nemlig trolig funnet.

Lekkasje

— Det har lekket litt vann fra taket inn i høydebassenget på Storvoll, som antakelig har inneholdt fugleavføring. Vi ante at det kunne være noe sånn, når bakterienivået var så lavt.

Les også:

— En sluk har gått tett, og vannet har steget og gått inn i ventilasjonssystemet, og inn i bassenget. Hadde luftinntaket vært noen centimeter høyere så hadde det ikke skjedd. Slik har det vært siden 1973, og vi kan heve det enkelt. Men her har virkelig alt som kan skje, skjedd samtidig, sier Vatne.

Lavere nivå

Kommunen har fått prøveresultatene tilbake fra laboratoriet i Kristiansand, som viser bakterienivået før klorering av hele vannettet ble satt i gang.

Vi har nok skremt mange

Og antallet bakterier hadde allerede da gått ned. Nye prøveresultater fredag vil vise vannkvaliteten etter kloring, og kommunelegen vil da vurdere behovet for å koke vannet på nytt.

— Det har vært et lite antall bakterier, men vi skal ha null på målingene. Vi har nok skremt mange med dette, men det kunne vært en mer alvorlig case, med sprekk i kloakken for eksempel, og derfor melder vi. Bedre å være føre var, sier Vatne.