Benedikte Drivdal viser et bilde hun har hatt av pappa Jeffrey i mange år. På bildet er han ung, som da han var i Norge. Foto: Torstein Øen

Lille nyttårsaften kunne du se henne på TV 2, der hun dro til New Zealand sammen med Silje Stang for å finne og treffe sin biologiske far.

— Det ble et sterkt møte med en mann jeg ikke kjente, men som jeg kom på bølgelengde med etter første klem. Jeg bodde hos ham og kona og deres fem døtre i fem døgn. Helt fantastisk. Ikke minst var det godt å høre at han hadde fortalt hele familien sin om meg, forteller Benedikte Drivdal, som har fått hundrevis av henvendelser gjennom nyttårshelga. Alle positive.

Benedikte Drivdal ser på et ungdomsbilde av faren. Han besøkte henne da hun var ett år, men dro igjen. Nå har Benedikte truffet ham, med hjelp av TV 2. Det ble et sterkt møte på New Zealand. Foto: Torstein Øen

Jeffrey var saueklipperen som reiste Norden og Europa rundt. I 1976 kom 22-åringen til Sørlandet. Da han dro, var en 17 år gammel jente gravid, mor til Benedikte.

Så, og reiste igjen

Jeffrey kom tilbake til Norge året etter. Han møtte Benedikte da hun var knapt året gammel, men han dro igjen.

— Han forteller at han ikke ville blande seg. Han levde et omflakkende liv og han hadde ikke noe å tilby oss. Vel, jeg har alltid ventet på bursdagskortet eller julepresangen. Han visste jo om meg. Akkurat det er jeg litt bitter for. Hvorfor tok han ikke kontakt? Men vi har fått et flott forhold nå, sier Benedikte.

Storbonde

Jeffrey roet seg hjemme på New Zealand. Der har han slått seg opp. Han driver farm med 2000 kuer, 500 sauer og han eier småbyens pub.

Tomrommet er fylt. Jeg har ro.

Benedikte oppfordrer alle som savner noen eller går med ubesvarte spørsmål om å ta spranget og begynne å lete.

— Jeg har alltid hatt tomrommet. Hvordan er far og hans slekt? Hvorfor dro han? Vil han se meg? Jeg ante ikke at min datter Eva Helene hadde skrevet til TV 2. Jeg var skeptisk lenge. Nå er jeg glad. Tomrommet er fylt. Jeg har ro, sier Benedikte.

- Men på fjernsyn?

Trengte dytten

— Ikke sant. Jeg liker ikke å eksponere meg. Likevel har det bare vært positivt. Silje Stang og teamet forberedte meg godt, og har fulgt opp i etterkant. Jeg vet inni meg at jeg aldri ville funnet tid og anledning hvis ikke jeg hadde blitt med på fjernsynsprogrammet. Jeg trengte den dytten.

Det siste året har Benedikte Drivdals mor blitt alvorlig syk, og derfor har ikke Benedikte hatt tid til å fokusere så mye på han som er på andre siden av kloden.

God kontakt

— Jeg har Facebook-kontakt med de fem halvsøstrene mine. Vi snakkes jevnlig. To av dem kommer på besøk til sommeren. Min far er typisk bonde. Han skriver ikke kort, han er ikke på Facebook, men han jobber hele tiden. Derfor har jeg ikke snakket mer med ham, forteller hun.

Det trenger hun ikke heller, føler hun. Roen er kommet. Både hennes mor og bestemor er svært glad for at Benedikte Drivdal reiste til New Zealand.

Sparer til tur

— Et fantastisk vakkert land og en flott familie. Nå skal vi spare det vi kan. Som enslig mor blir det ikke lett, men jeg og mine to barn har lagt en plan. Vi skal over å besøke min far og familien i løpet av ett år eller to, sier Benedikte Drivdal.

Benedikte Drivdal og sønnen Kristoffer Daniel drømmer om å reise til New Zealand og treffe familien. Det ble ikke noe i år. Foto: Torstein Øen

— Som enslig mor, dine barns fedre...

— Jeg har passet på at begge barnas fedre har god kontakt. Vi feirer jul sammen og drar på ferier sammen. Vi har det veldig greit. Jeg er glad de slipper det tomrommet jeg alltid har hatt, sier Benedikte Drivdal.