— Jeg var lamslått og fortvila. Jeg visste ikke helt hva jeg skulle gjøre, forteller lærlingen i skogbruk, Klemmet Fidje, til Fædrelandsvennen torsdag kveld.

Få timer tidligere på dagen stod plutselig skogsmaskinen som 18-åringen kjørte, i full fyr.

Flammene stod ut

portrett.jpg

— Jeg kjørte nedover skogsveien med et tømmerlass. Plutselig kjente jeg en stram røyklukt, sier Fidje.18-åringen stanset maskinen.

- Da jeg kom ut av førerhytta, så jeg at det allerede brant godt under førerplassen, fortsetter Fidje.

Snartenkt løp han tilbake til maskinen for å hente brannslukningsapparatet. Men det hjalp lite mot flammene som var i ferd med å sluke hele maskinen.

— Det var ikke mange minuttene før maskinen var overtent, forteller Fidje, som på det tidspunktet stod lamslått og så flammene stå ut av førerhuset.

- Heldig at alt gikk bra

Eieren av firmaet Birkenes Skog, der Klemmet Fidje er lærling, var ikke langt unna.

— Det var han som skrek at jeg måtte komme meg vekk, sier Fidje, før de sammen ringte 110. Eier Per Erik Stoveland hadde ikke helt fått summet seg da Fædrelandsvennen tok kontakt.

- Han slapp med skrekken. Heldigvis, sier Stoveland.

Per Erik Stoveland eier maskinen gjennom firmaet.

Lærlingen opplyser om at maskinen er en 2008-modell, og kjøpt inn av firmaet i oktober ifjor.

Utbrent

Skogsmaskinen var helt utbrent da brannvesenet var ferdig med slukningsarbeidet. Foto: Morten Boswarva

Da brannvesenet ankom stedet, var maskinen helt overtent.— Vi måtte trekke slanger fra tankbilen og et godt stykke inn i skogen, sier utrykningsleder Andreas Emil Hansen i Birkenes branvesen til Fædrelandsvennen.

Ifølge Agder-politiets operasjonssentral er det en teknisk feil som trolig er årsaken til brannen.

— Sannsynlig en teknisk feil som har forårsaket brannen. Maskinen er utbrent, ingen personskade, meldte politiet på Twitter like etter klokken 18. Politiet opplyser at de har opprettet sak.