KRISTIANSAND: — Lidi er en mann med økonomisk makt, og han bruker den makten til å trakassere og sjikanere Vige fordi han ikke har fått det som han vil. et er under enhver kritikk, sier Aps Terje Næss, som tok initiativet til et fellespolitisk opprør mot Lidis aksjonsformer og debattnivå.

Uvanlig sterke ord

Gruppelederne i bystyret i Kristiansand bruker svært sterke ord. De mener Lidi personforfølger, sjikanerer, trakasserer og stigmatiserer Vige.

Paal Lidi driver Price Club på Lumber, og fikk først ja til å doble arealet på butikken. (uten reguleringsplan som kreves av andre).

Deretter fikk han nei fra fylkesmannen, delvis etter anke fra Dag Vige.

Ble rasende

Nekten førte til at Lidi ikke gidder mer. Han legger ned 50 arbeidsplasser. Og han mener Vige er eneansvarlig for at 50 arbeidsplasser ryker.

Vige er senere hengt ut som KjuttDag i TS-avisen. Lidi har mer på lager og snakker om dødsannonse med kors og Vige-kritikk når butikken lukkes om fire uker.

Vige er også nektet adgang til Price- butikken. Det samme er Viges kone.

— Politikere skal tåle mye. Gjerne tøff kritikk. Men den krenkelse av enkeltmennesker som Lidi står for, kan vi ikke godta, sier Næss.

Oppropet er i tillgg til Næss underskrevet av Tore Austad Høyre, Anne Ma Timenes (KrF), Harald Hageland (SV), Nils Aurebekk (Sp), Birte Simonsen (MDG) og Andreas Køhn (Pp).

Vidar Kleppe (Dem) og Stian Storbukås (Frp) nekter å skrive under fordi de mener Lidi har rett til ytringsfrihet.

Bekymret

— Vi snakker ikke om det. Vi snakker om en oppførsel fra Lidi som vårt politiske miljø har vært forskånet for. Vi er sjokkert over sjikaneringen og personforfølgelsen av Vige. Og bekymret for hvordan denne type trusler kan bety for rekruttering til og utøvelse av politiske verv, sier Næss.

— Demokrati forutsetter respekt for det enkelte menneske og for samfunnet. Lidi har gjort seg skyld i brudd på begge, sier Næss.

Vige er svært glad for støtten, og sier utfallene fra Lidi har vært tøffe å bære.

— Jeg står oppreist, men det er ille. Ikke minst at kona helt urettferdig ble blandet inn, sier Vige, som faktisk har følt seg litt alene i striden. Han synes det var godt å se at kollegene også forsvarer demokratiet, som han sier. Paal Lidi fikk opplest uttalelsen mot seg av Fædrelandsvennen klokka 21.30 i går kveld. Han sier dette:

— Ingen kommentar. Jeg gidder ikke mer.