KRISTIANSAND: — Jeg har selv sett denne snutten. Den viser et dyr som pusses før den skal inn i manesjen. Hunden verken dras i nakken eller får slag og spark slik Noah påstår. Det er løgn og fanteri, hevder sirkus-pappa Arild Arnardo.

Arnardo mener videoen avspilles i et raskere tempo enn hva som er riktig. Han mener også Noahs fotograf har filmet gjennom en sprekk i sirkus-duken for at opptaket skal se ekstra kontroversielt ut. Arnardo forteller at børstingen skjer i friluft og at Noah kunne gått rundt teltduken for å sikre seg bedre bilder.

— Det er sånn de driver på. De er ekstreme og anbefaler at folk skal rive ned plakatene våre og sende leserinnlegg i mot oss. Jeg begynner å bli ganske "fed up", og er lei av at vi må ut å forsvare oss mot disse beskyldningen, sier Arnardo til fvn.no.

— Vi kommer til å anmelde Arnardo på grunnlag av denne videoen og bildet av katten som må hoppe gjennom brennende ringer. Så får vi vente å se hva som skjer. Ønske er at det skal være en vekker for folk så de får øynene opp for hva som skjer på sirkus, sier Michale Marjala i Noah.

Om besøket hos Arnardo skriver Noah følgende på sine hjemmesider: "Aktivister fra NOAH fikk nylig filmet bak kulissene på sirkus Arnardo. Det som møtte dem var alt annet enn hyggelig for dyrene. Hunder ble slått i hodet, slengt rundt og kastet inn i små bur. Dette så ut til å være del av den rutinemessige behandlingen av dyrene."

Videoen av det Noah mener er mishandling kan sees på organisasjonens hjemmeside.

— Det er uhørt og helt undøvendig at dyr skal få oppleve dette. Dyr skal få utfolde seg fritt, og da er det forkastelig at de blir brukt på denne måten, sier Marjala, som henviser til Dyrevernloven.

Arild Arnardo tar anmeldelsen fra Noah med knusende ro.

— Dette har de prøvd seg på før. De drar fram professorer fra hit og dit, men kommer aldri noe sted med det. Det disse menneskene vil er at alle dyr skal kuttes løs og at samtlige skal tygge grønt, sier Arnardo.