KRISTIANSAND: — Vi ser alvorlig på dette. Dette er veldig utypisk for Fiskå skole, sier Arnt Jørgen Eidsaa, rektor ved Fiskå skole.

Mot slutten av skoledagen på torsdag denne uka, kom den 14 år gamle gutten i konflikt med en jevnaldring på skolen. Den andre 14-åring skal ha gitt han et slag midt i ansiktet.

I går måtte den skadede 14-åring til Sørlandet sykehus for å undersøke skadene. Men verken rektor eller politi kjenner til om skadene skal være alvorlige.

Anmeldt

Da 14-åringen i forrige uke ble angrepet for første gang, tok guttens mor kontakt med politiet. Angrepet skjedde på vei hjem fra skolen fredag 4. januar.

— Han hadde fått juling på vei hjem fra skolen, sier Svein Erik Olsen, stasjonssjef ved Vågsbygd politistasjon.

Denne gangen valgte guttens mor å ikke anmelde volden. Men da sønnen ble slått i ansiktet på torsdag, anmeldte guttens mor volden.

Ifølge rektor var det ikke de samme personene som sto bak de to episodene.

— Etter hendelsen forrige fredag ble det holdt et møte med de foresatte og kontaktlærerne på begge sider. Den saken oppfatter jeg at vi har lagt bak oss, sier Eidsaa.

14-åringen som er anmeldt for volden på torsdag, vil nå bli etterforsket for legemsfornærmelse. Politiet hadde i går ikke gjennomført noen avhør av den mistenkte, og var derfor sparsom med opplysninger.

Ifølge Svein Erik Olsen blir det trolig ikke gjennomført avhør før etter helga.

Blødde

Elever ved Fiskå skole sier til Fædrelandsvennen at de så gutten blø kraftig i ansiktet etter å ha blitt slått hardt i ansiktet.

Hvilken reaksjon den som har slått kommer til å få, vil ikke rektor Arnt Jørgen Eidsaa gå nærmere inn på.

— Jeg har ikke snakket med begge parter ennå, og derfor blir det for tidlig å si noe om det nå, sa Eidsaa da Fædrelandsvennen møtte han i skolegården ved skoleslutt i går.

— Jeg kjenner bare den ene siden, sier han.

For lærere og andre ansatte kom hendelsen svært uventet. Lokalpolitiker Dag Vige er elevkontakt ved skolen og hadde ikke engang hørt om hendelsen da Fædrelandsvennen snakket med ham like før klokken ett i går.

— Men generelt kan jeg si at her ved Fiskå skole har vi aldri hatt en så god situasjon mellom elevene som det vi har nå, sier Vige.