MADLA/KRISTIANSAND: — Hva gjorde at du vervet deg?

— Jeg var ikke sikker på hva jeg skulle etter videregående. Da jeg ble innkalt på sesjon fortalte de om alt man kunne gjøre; kurs, utdanning, til og med ta opp fag fra videregående.

Drømmer om å bli flygeleder

— Av alle grener, hvorfor Luftforsvaret?

— Har lyst til å bli flygeleder, det er i hvert fall noe jeg vurderer. Hvis jeg kan lære mer om koordinater og luftrom, kan det kanskje bli lettere å bestå opptakstesten.

— Og nå er du på KNM Harald Haarfagre på Madlamoen?

— Jeg visste ingenting om stedet på forhånd, ikke engang hvor det lå. Jeg har bare vært i Rogaland i russetida.

— For du var ferdig på videregående i vår?

— Først to år på Restaurant- og matfag på Tangen, så ett års påbygg. Siden jeg også var innom slakterfaget, har jeg jobbet hos Slakter Frivold ved siden av skolen.

Befalsskolen next

— Hvordan blir din militære løpebane?

— Dette er førstegangstjeneste, med rekruttskole de første månedene, før vi blir sendt videre. Det kan bli hvor som helst der Luftforsvaret har leir. Men nå skal vi lære alt det grunnleggende om våpen, marsjering og feltarbeid. Etter førstegangstjenesten vil jeg jobbe et halvt år, deretter søke befalskolen i november 2014, hvis jeg liker meg i forsvaret, da. Befalsskolen regnes uansett som en god grunnutdanning. Så har jeg tenkt på søke flygeleder.

— Kjenner du andre jenter som har søkt Forsvaret?

— Bare ei, men hun skal i Hæren. Da jeg var på jentecamp var det 150 jenter der, men de fleste ville søke befalsskolen.

Glad i fart

— Hvordan ble det med sommerferie i år?

— Har jobbet så å si i hele sommer. Men forrige sommer var jeg på leir i Canada med Randesund misjonskirke, var der for noen år siden også, mens det var Madrid i 2010. Det har blitt flere utenlandsturer med familien, men ellers prøver vi å bruke hyttene våre.

— Hva gjør du på fritiden?

— Jeg er glad i å slappe av, gå med venner, shoppe, sole meg om sommeren. Jeg er vokst opp med bil og båt - alt som går fort - og har sertifikat til båt, moped, snøscooter og bil. Jeg kjørte firhjuling før jeg fikk lappen til bil. Og kjørte ribb da jeg var yngre. Nå er det katamaran, og den går temmelig fort. Pappa selger rullestoler og kjøretøy for funksjonshemmede, jeg har testet det meste. Men nå er det mest spennende å se hvordan det blir i militæret.