– Det kommer dessverre inn et nytt nedbørsområde mens folk setter seg ned for å spise middag på nyttårsaften. Da vil det regne jevnt og trutt, hele kvelden, sier vakthavende meteorolog Rafael Escobar Løvdal ved Meteorologisk Institutt.

I går sa meteorolog Øyvind Johnsen at det verken ble nedbør eller tåke på nyttårskvelden. Men nå er utsiktene helt annerledes.– Vi har nettopp fått en ny prognose, så denne er nok temmelig sikker. Langs kysten vil det også blåse godt, opp mot stiv kuling, sier Løvdal.

Femårsflom

Norges vassdrags— og energidirektorat, NVE, har sendt ut pressemelding om at det ventes femårsflom for Vest-Agder og Rogaland den 30.-31. desember.

— Det ventes betydelig vannføringsøkning i bekker og små og mellomstore elver i lavereliggende områder i varslingsområdet. Lokale oversvømmelser kan forekomme, og tettbygde strøk er spesielt utsatt. Det anbefales rensing av kulverter og andre avløpsveier, skriver NVE i pressemeldingen.

Usikker på Hovden

Høye temperaturer gjør at det ikke er tvil om at nedbøren kommer som regn. Men selv på Hovden er meteorologen i tvil om hvordan nedbøren kommer.

– Tidligere prognoser har varslet regn og sludd på nyttårskvelden selv helt oppe på Hovden. Men nå ser det kanskje ut til at det blir litt kaldere og at nedbøren kommer som snø, forklarer han.

OBS-varsel

Men før vi skal feire overgangen til det nye året kommer det en ny storm. Meteorologisk institutt har sendt ut OBS-varsel for det kommende uværet, og NVE varsler fare for jordskred.

– Innen tirsdag morgen kommer det nærmere 60 millimeter nedbør. I natt kommer vinden opp i liten storm ved kysten. Det blir bare noen få timer oppholdsvær på tirsdag formiddag før regnet igjen kommer tilbake, forklarer meteorologen.