Det hissige uværet som har herjet i Agder-fylkene siden natt til søndag skal bare bli verre i følge prognosene.

Søsknene Gunnar og Gry Fjellestad (27) og Jonathan Lian Fjellestad (5) fra Kristiansand er skeptiske til prognosene som sier stiv kuling og regn på julaften i Agder.

— Julaften venter vi lokalt store nedbørsmengder i Agder, opptil 70 mm på ett døgn. Varme luftmasser vil gi kraftig vind. Snøgrensen blir på rundt 1.000 meter, så på fjellovergangene blir det nok nullføre, advarer Mariann Aabrekk, meteorolog i Storm Geo.

Kan bli farlig

Hun får støtte av vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt.

— Denne dagen må man bare stålsette seg for dårlig vær. Da blir det enda verre enn søndagen, og julaften er vi værmessig engstelige for. Det blir storm rett mot land, noe som blir mye verre for egentlig alt, sier Øyvind Johnsen.

Han tror det kan bli så ille, at det rett og slett kan bli farlig å ferdes ute.

— Ting kan komme flygende i høy fart. Kraftig nedbør kan gjøre at sikten blir dårlig. Julaften blir våt og vindfull, fortsetter Johnsen.

– Vil heller ha snøstorm

Søsknene Gunnar og Gry Fjellestad og Jonathan Lian Fjellestad (5) er skeptiske til værprognosene som sier stiv kuling og regn på julaften.

– Vi vil heller ha snøstorm fremfor regn og vind til jul ja, sier Gunnar Fjellestad.

– Med snø blir det litt lysere på kveldene, fortsetter Gry Fjellestad.

Sammen med Jonas (5) var de på Sørlandssenteret søndag ettermiddag for å handle julegaver.

– Jeg ønsker meg mest x-boks til jul, men også snø. For da kan jeg gå på skiene mine, sier Jonas (5)

Alle tre skal de feire jul i Kristiansand.

– Planen er å prøve å komme seg ut på kirkegården på julaften, men blir det for vanskelig på grunn av været må vi vel kanskje holde oss hjemme, fortsetter Gunnar Fjellestad.