Hva blir den første Agder-saken du går i gang med hvis du blir valgt inn på Stortinget?

— Det blir å sikre arbeidsplassene i den eksportrettede industrien på Agder, samt å jobbe for å inkludere flere i arbeidslivet her.

Er det et problem at kvinner i Agder ikke er mer aktive i yrkeslivet?

— Ja, det er et problem at kvinner som vil ut i arbeid ikke kommer dit. For eksempel at de får for liten stilling fordi de er kvinner.

Hvor god standard trenger vi egentlig på E 39 mellom Kristiansand - Stavanger?

— Jeg har helt fra før valget i 2009 vært klar på at vi må ha firefelts vei på hele strekningen.

Er det noen velferdsordninger som er for gode?

— Nei.

Er det for lite eller passelig med kristendom i skolen i dag?

— Det er passelig.

I hvilke tilfeller er private løsninger det beste?

— Der det er et supplement som sikrer at alle får like tjenester, uansett bosted og økonomi. Vi må ha en god, offentlig fellesskole, med innslag av skoler for enkelte pedagogiske retninger eller trosretninger. Private, kommersielle krefter må ikke slippe til, og i helsevesenet kan vi kun ha private når det blir offentlig styrt. Hvis ikke vil det forringe helsetilbudet i distriktene.

Hvem er ditt største politiske forbilde?

— Det er todelt. Gro Harlem Brundtland er et forbilde, men for meg er også hverdagspolitikeren et stort forbilde. Alle dem som sitter rundt i kommunekomiteer, leser sakspapirer og holder demokratiet vårt i gang.

Hva gruer du deg mest til hvis du kommer på Stortinget?

— Det må være at blomstene mine stryker med. Ellers kan jeg ikke komme på noe. Jeg hadde forresten en fin orkidé på kontoret, men jeg frykter at den har gått fløyten.