MANDAL: Det er tredje gang de legger fram planene for politikerne.

— Nå har vi gått endel ned på størrelsen i forhold til de opprinnelige planene, sier kirkeverge Øystein Ramstad.

MENIGHETSHUSET: Menighetshuset i Øvrebyen eies av kommunen, både bygg og tomt. Denne ville menighetsrådet selge for å bruke inntektene til Kirkens Hus. Foto: Jarle R. Martinsen

Bygget det er snakk om er planlagt å ligge et lite steinkast fra Mandal Kirke og mot de gamle sykehuslokalene — skutt inn i fjellet.Det skal bli på 1410 kvadratmeter der kontordelen vil utgjøre 1/3 av byggets areal. For meningen er at kirkeadministrasjonen også skal inn i bygget.

Kalkylene er at det vil koste 30 millioner kroner å bygge Kirkens Hus. Menigheten vil låne 20 millioner kroner, mens fem millioner kroner skal samles inn.

Ønsker slagsinntektene

De siste fem millionene skal være salg av menighetshuset i Store Elvegate 61 som kommunen i dag eier. Videre har Mandal KFUK/KFUM gitt menigheten i gave bygget som står i Ytre Sandgate. Tomten bygget står på, eies av kommunen.

Menigheten vil altså ha salgsinntektene av alt dette, og som har skapt en hel del diskusjon blant politikerne.Nå framlegger rådmannen saken en gang til for bystyret etter at driftsstyret i fjor høst ville ha en nærmere vurdering av saken. Han er positiv til at saken løses på denne måten.

Ferdig om to år?

— Dersom bystyret nå godkjenner planene, håper vi at vi kan gå i gang med byggingen neste år. I så fall håper jeg bygget står ferdig om to år, sier Ramstad.