tagging006_2.jpg Foto: Reidar Kollstad
tagging007_2.jpg Foto: Reidar Kollstad
tagging008.jpg Foto: Reidar Kollstad
tagging009_2.jpg Foto: Reidar Kollstad
tagging010.jpg Foto: Reidar Kollstad
tagging011_2.jpg Foto: Reidar Kollstad

KRISTIANSAND: — Denne taggingen er en forsøpling av barns oppvekstmiljø. Det er en feig handling, som vi har politianmeldt, konstaterer rektor ved Slettheia skole, Stig Navjord.

Torsdag morgen ble han møtt av en elev som kom løpende mot ham med følgende melding:

— Rektor, rektor, noen har tagget ned skolen vår!

I løpet av det siste døgnet er det blitt utført omfattende tagging på skolens fasade, der hakekors, akronymet NFN (Norge for Nordmenn) og Arne Myrdal (avdød innvandringsmotstander) er blant inskripsjonene.

— Det er trist å se av noen ikke har bedre ting å bruke fritiden sin på. Dette er pøbelstreker, og hvor bevisste de som har gjort det er på meningsinnholdet, er jeg usikker på, sier Navjord.

Han utelukker at det er noen av de rundt 290 elevene på skolen som har utført hærverket. På Slettheia skole har rundt 43 prosent av elevene fremmedkulturell bakgrunn.— Vi har ikke noe rasisme på skolen. Det er så mange ulike nasjonaliteter her at elevene ikke bryr seg om hudfarge. Elevene har vært opprørte i dag, og de har pratet mye om dette i friminutt og i timene, sier han.

I påsken var det også tagget hakekors og rasistiske budskap på skolen. Den gang valgte skolen ikke å anmelde forholdet

— Nå er det så omfattende at vi ikke var i tvil om å gå til politiet, sier Navjord.

Han har vært rektor på skolen siden i høst, og kommer fra en tilsvarende stilling på Vågsbygd skole.

— Der har jeg også vært med på å anmelde tagging, selv om det ikke var av rasistisk karakter. Jeg vil berømme Taggeteamet i byen for å være raske til å fjerne slikt griseri. Får vi tak i de som har gjort det, er den beste samfunnsstraffen at de selv fjerner taggingen, mener Navjord.