GARDERMOEN: — Jeg vet om flere som ikke har tatt seg bryet med å melde fra, enten det er innbrudd på egen eiendom eller de har sett trafikk-lovbrudd. Det har likevel ingen hensikt å anmelde slikt, sier Werdal.

Hans tale til Høyres landsmøtet handlet nettopp om denne utryggheten.

— Politi og lensmennene i landet gjør en fantastisk jobb. Men ressursene er for små og etter mitt syn feil fordelt, sier ordføreren.

Han viser til at det er 40 ubesatte stillinger på Agder, og at det er noe som merkes i en innlandskommune som Hægebostad.

For sent til ulykke

— Nylig hadde vi en alvorlig ulykke i kommunen. Brannvesenet, som kommunen betaler for, ambulanse og legehelikopter kom raskt på plass. Politiet kom ikke før etter halvannen time med blålys, og da var det kun to bilvrak som sto igjen i veigrøfta, sier Werdal.

Et annet eksempel han har var et innbrudd i en konteiner til butikken på Eiken natt til en nyttårsaften for et par år siden. Her var det raketter, og alt ble stjålet.

— Dette var natt til en fredag. Først mandagen kom politiet, og det til tross for at det handlet om tyveri av eksplosiver, sier Werdal.

Minitid

Han mener det bør settes en minimum responstid for politiet til å komme til en hendelse på 30 minutter. Det var et forslag om dette til landsmøtet, men som ble nedstemt.

– Det var synd, jeg mener absolutt det er grunn til å sette et slikt krav til politiet, noe som både ambulanse og brannvesen har, sier Werdal.