VENNESLA: Den jevnaldrende kvinnen fortalte i tingretten mandag formiddag at hun var i leiligheten sin i Vennesla da hun fikk besøk av sin mann, som bodde på et asylmottak. Han hadde på det tidspunkt ikke fått oppholdstillatelse i Norge.

Opprinnelig var mannen tiltalt for drapsforsøk på kona, men riksadvokaten ba om at tiltalen i stedet skulle være legemsbeskadigelse under særdeles skjerpende omstendigheter.

Mannen hadde besøksforbud, men dukket likevel opp i Vennesla. Der gikk han ifølge kvinnen til angrep på henne. Hun ble knivstukket, slått og sparket og søkte til slutt tilflukt hos en nabo. Der ble det ringt etter politi og ambulanse.

Brukket nesa

Kvinnen fortalte i retten at hun mange ganger har blitt slått av mannen, og at han har brukket nesa hennes.

De to levde ikke i noe vanlig ekteskapsforhold. Etter besøksforbudet ble innført bodde mannen på asylmottak.

— Han fortalte meg at han ville skilles fra meg straks han fikk oppholdstillatelse, fortalte kvinnen i retten mandag formiddag.

Da kvinnen ble angrepet av mannen i leiligheten var et mindreårig barn til stede.

— Barnet gråt og var redd og ropte at pappa ikke måtte slå meg, fortalte kvinnen.

Hun fortalte retten at mannen stadig vekk betegnet henne som en "hore".

I retten måtte den tiltalte flere ganger irettesettes av tingrettsdommer Anita Hekneby da kona forklarte seg. Han brøt inn, reiste seg, gestikulerte og kommenterte.

— Hvis du ikke er rolig nå får du ikke lov til å være her, sa tingsrettsdommeren bestemt.

Hemmelig adresse

Den fornærmede kvinnen bor nå på hemmelig adresse sammen med sine barn i frykt for at venner, familie eller kjente av den tiltalte skal hevne seg.

Kvinnen fortalte også at mannen i mange år hadde vært rusavhengig, og at det har vært voldsutøvelse nesten sammenhengende i hele ekteskapet, som har vart i 18 år.

Den tiltalte skal senere mandag forklare seg for retten.