SØGNE: — I morgen holder du tale foran et fullsatt Rådhustorg i Søgne. Har du teksten på plass og nervene under kontroll?

— Jeg må finpusse litt på formuleringene, og øve på snakkingen. Jeg er blitt rådet til å droppe toget i morgen og forberede meg til talen. Det blir litt rart å ikke gå i tog.

— Kan du gi en smakebit på hva du skal si?

— Det handler litt om 22. juli, det kommer man ikke utenom. Og så snakker jeg om hva 17.mai betyr for meg, og som jeg tror andre vil kjenne seg igjen i.

— Hva er 17. mai for deg?

— Bunad og is og tog. Pølser på Høllen brygge. Og så skal jeg på tivoliet på Odderøya.

— Hvorfor ble akkurat du valgt til å holde ungdomsappellen?

— Jeg er med i 17. mai-komitéen for ungdommens kommunestyre, og så trengte de en ungdom til å holde appell. Enten kunne jeg finne noen andre, eller stille selv. Så da gjorde jeg det.

— Kan det stemme at jeg har sett deg før, i Markens gate, som gatemusikant?

— Kan stemme det, ja. Da jeg var ni år sto jeg i Markens og spilte fele for å tjene penger. Pappa var også der. Så ble jeg intervjuet og tatt bilde av, for Ræga.

— Var det en godt betalt sommerjobb?

— Jada. Jeg kunne spille i en time, og få inn tusen kroner.

— Musikk er viktig for deg?

— Ja, jeg har spilt fiolin siden jeg gikk i 2. klasse. Helt fra jeg var veldig liten, var jeg klar på at jeg ville spille fele.

— Sist helg prøvespilte du for lørdagsskolen på Kilden, hvordan gikk det?

— Det er vanskelig å vite, jeg har ikke hørt noe ennå. Jeg var veldig nervøs. Det er et samarbeid mellom UiA og Tup (Talentutviklingsprogrammet for unge musikere).

— Du er nykonfirmert, hvordan oppleves det?

— Fint. Jeg valgte humanistisk konfirmasjon, og er veldig fornøyd med det. Jeg har fått respekt for å ha tatt et selvstendig valg.

— Hvor går veien videre?

— Jeg kommer nok ikke til å satse på musikk som yrke, men er ganske sikker på at jeg vil gå på musikklinja på Vågsbygd videregående skole.