aga_khan2.JPG Foto: Jarle Martinsen

KISUMU: Det opplyser lærer Bjørn Erik Tobiassen ved elektroavdelingen ved Kvadraturen skolesenter når Fædrelandsvennen møter ham på sykehuset i Kenya.

Fire elever utskrevet

Fire av elevene og to lærere er allerede utskrevet fra det lokale sykehuset Aga Khan Hospital i Kusumi og brakt tilbake til basen for skoleturen. Tre elever samt Tobiassen er fortsatt innskrevet ved sykehuset.Den 17 år gamle jenta som ble hardest skadet av de overlevende, kommer seg svært forbausende fort, opplyser Tobiassen.

— Vi håper nå at hun blir såpass oppegående at hun kan komme med på sykestua til de andre elevene, sier han.

Flere liv kunne gått tapt

18 år gamle Øystein Bronebakk fra Vennesla omkom i trafikkulykken. I tillegg til 17-åringen som ble alvorlig skadet, fikk en elev hofta ut av ledd. En av elevene skal også ha fått omfattende slagskader i muskulaturen. Ellers er det kun snakk om småskader.

Tobiassen sier han tror det ville gått langt verre dersom man ikke hadde fått til en rask transport til sykehuset etter ulykken.

— Hadde man måtte vente på ambulanse, er jeg redd det kunne gått flere liv tapt, sier han til Fædrelandsvennen.De skadede ble brakt til sykehuset i Kisumu i varebiler som stoppet langs veien.

Spesialsykepleiere

Forsikringsselskapet Gouda sender onsdag to spesialsykepleiere fra Norge. Disse skal bistå reisefølget, og sikre helsehjelp under hjemreisen.

Tobiassen opplyser at fire av elvene trolig blir sendt med rutefly til Norge. For tre av elevene er det imidlertid behov for spesialtransport.

— Trolig blir reisefølget sendt hjem i grupper på to eller tre personer, sier Tobiassen.

Tobiassen skryter av sykehuset i Kisumu og sier det er blitt svært godt ivaretatt.

— Helsepersonellet er veldig profesjonelt. Folk fra hele Øst-Afrika kommer til dette sykehuset for å bli behandlet, opplyser Tobiassen.

Ingen pårørende fra Norge skal være på vei til Kenya ettersom det trolig blir en snarlig retur for de fleste.