KRISTIANSAND: — Stiftelsen Arkivet synes at det er usmakelig at vi inviterer barn til nissefest i bunkerne. Jeg synes at det er usmakelig å lese annonsen på den måten. Vi skal ikke ha en fest med alkohol der barn er til stede. Det er snakk om et julebord der vi henvender oss til firmaer, sier Jan Hægeland i City Train Event.

Flere arrangementer

Torsdag skrev Fædrelandsvennen at Stein Christian Salvesen i Stiftelsen Arkivet reagerer sterkt på at det skal holdes julebord i bunkerne på Møvik fort. Jan Hægeland i City Train Event avviser kritikken.

— Det har vært store arrangementer på Møvik fort tidligere, der 500–1000 ansatte fra dagligvarekjedene har hatt fest med DJ og alkoholservering. Vi er slettes ikke de første som har et arrangement der ute, og vi ville ikke gått inn i dette om vi var de første.Hægeland sier at det er ammunisjonsbunkeren, og ikke museumsbunkeren, som eventbyrået skal leie.

- Mange år siden

- Forstår du at noen reagerer på at det skal holdes fest på et sted nazistene bygde?

— Nå er dette såpass mange år siden, og det var aldri kamphandlinger på Møvik. Folk i området bruker det som et turområde, og jeg mener det er på tide at også vi kan bruke det. Hele området på Odderøya brukes jo til festligheter, sier Hægeland, og påpeker at han har fått flere tilbakemeldinger fra folk som synes det er artig å skulle ha et julebord i bunkeren.