VENTER: Fylkeslegene i Vest- og Aust-Agder i korridoren på Sørlandet sykehus, før de legger fram tilsynsrapporten om tarmkreftskandalen. Fra venstre fylkeslege Kristian Hagestad og assisterende fylkeslege Geir Stangeland, begge i Vest-Agder, fylkeslege i Aust-Agder Anne Sofie Syvertsen og hennes rådgiver Hanna H. Nilsen. Foto: Erling Slyngstad Hægeland
INN: Assisterende fylkeslege Geir Stangeland utenfor inngangen til administrasjonen ved Sørlandet sykehus Kristiansand. Foto: Erling Slyngstad Hægeland

KRISTIANSAND: — Jeg tror ikke det blir store forandringer, men det får vi se på når møtet er over, sier fylkeslege i Vest-Agder Kristian Hagestad til Fædrelandsvennen i forkant av møtet med sykehusledelsen torsdag morgen.

Han har med seg siste utkast til tilsynsrapporten om tarmkreftskandalen. Dette skal han, sammen med assisterende fylkeslege Geir Stangeland, fylkeslegen i Aust-Agder Ann-Sofie Syvertsen og hennes rådgiver Hanna Nilsen, gjennomgå sammen med sykehusledelsen.

— Vi skal ta en siste sjekk på faktagrunnlaget for våre konklusjoner, sier Hagestad.

Fylkeslegens oppgave er å sjekke om sykehuset har brutt helselovgivning eller ytt helsetjenester i strid med faglig god praksis.

Møtet er lukket for pressen fordi det regnes som del av intern saksbehandling, inntil rapporten er ferdig. Hagestad sier rapporten skal offentliggjøres fredag.

Både fagdirektør Per Engstrand og klinikksjef Geir Bøhler har sagt til Fædrelandsvennen at de regner med å få kritikk for at ikke sykehuset avdekket det høye antallet reoperasjoner i Arendal på et tidligere tidspunkt.Hver tredje tarmkreftpasient som ble operert i Arendal fikk komplikasjoner, og måtte opereres på nytt. I Kristiansand måtte bare rundt fem prosent av pasientene opereres på nytt. Derfor ble alle operasjonene i mai overført til Kristiansand.