KRISTIANSAND: Mandag kom meldingen om at 70 prosent (2,5 milliarder kroner) av utbyggingen av ny Kjevikvei og ny E 39 fra Gartnerløkka til Hellemyr skal betales av bilistene.

Håper

— Jeg håper ikke det skjer, men hverken Frp eller andre kan i øyeblikket love at ikke disse bompengene må samles inn. Dette er prosjekter vedtatt av de rødgrønne. Det vil ta tid å snu politikken, sier Utsogn.

Aps Mette Gundersen ler nesten:

— Nå har ordfører Arvid Grundekjøn, Høyres Hans Otto Lund og Frps Tor S. Utsogn skyldt på de rødgrønne for omtrent alt de mener er galt. Jeg hører en helt ny tone nå. Det blir vel som med eiendomsskatten. De lovet reduksjon, det ble promiller. Frp gikk til valg på å fjerne bompenger, sier hun.Utsogn sier ingen skal være i tvil om at en ny regjering vil endre samferdselspolitikken.

— Bompenger går for sakte å få inn. Derfor får vi ikke fremdrift nok. Mye skal endres. Bompenger er veldig innarbeidet. Derfor kan ingen love at ikke disse 2,5 milliardene må samles inn, sier han.

Forventer

Kommunikasjonssjef i Norges Automobilforbund, kristiansanderen Inger Elisabeth Sagedal, forventer at de borgerlige partiene gjør noe.

— Prosjekter som er kommet langt, som de i Kristiansand, er ikke lett å endre på. Men vi forutsetter at den nye regjeringen holder løftene og innfører en helt ny finansieringsordning for veibygging i Norge, sier hun.